Gréckokatolícky seminár usporiadal Deň otvorených dverí

05.06.2011 Snina

Prešov 5. júna (TASR) - V Gréckokatolíckom kňazskom seminári blahoslaveného biskupa Pavla Petra Gojdiča v Prešove sa v sobotu 4. júna konal Deň otvorených dverí. „Gréckokatolícki bohoslovci sa opäť predstavili ako nápadití a štedrí hostitelia. Celý deň prebiehal v hokejovom duchu, teda sa používala hokejová terminológia, čo bolo veľmi zaujímavé a originálne,“ uviedol hovorca prešovského Gréckokatolíckeho arcibiskupstva Ľubomír Petrík. Dodal, že pri otvorení akcie rektor seminára Miroslav Dancák, poukázal na skutočnosť, že každodenný život bohoslovcov napĺňa nielen modlitba a štúdium, ktoré sú zaiste na prvom mieste, ale aj prirodzená radosť, ktorá patrí k mladým mužom, ktorí uverili Ježišovi Kristovi a vo svojom každodennom živote mu chcú vždy dávať priestor, aby ich viedol životom a po ceste ku kňazskej službe.
„Bohoslovci pripravili niekoľko zaujímavých a humorne ladených krátkych videofilmov zo svojho života v seminári, kultúrny program a tiež rôzne workshopy, napríklad liturgický, spevácky, šermiarsky, či venujúci sa lukostreľbe, alebo správnej obsluhe pri stoloch a iné. V závere dňa nemohol chýbať koncert bohosloveckej gospelovej hudobnej skupiny Anastasis a nakoniec tombola,“ doplnil Petrík.
V týchto dňoch, po tom, čo zo seminára už odišli desiati absolventi šiesteho ročníka, je v prešovskom gréckokatolíckom kňazskom seminári 45 bohoslovcov a ďalší pätnásti sú na pastoračnom ročníku, ktorý sa im už pomaly končí a absolvujú ho vždy po skončení tretieho ročníka. Po pastoračnom roku pokračujú vo štvrtom ročníku kňazskej formácie a teologického štúdia.
 

Vyberte región